A Tanoda Fotóiskola sok szeretettel vár mindenkit, aki a digitális vagy a hagyományos, analóg fényképezés iránt érdeklődik. A jelentkezés egyetlen feltétele a 14. életév betöltése.

A 2006 óta működő Tanoda Fotóiskolát elsősorban az különbözteti meg más fotós iskoláktól, hogy elutasítja a manapság egyre divatosabb szép, ámde tartalmatlan fotográfiát. Szerintünk a fényképezéshez 3 dolog szükséges: Fény-Kép-Ész, ezért a Tanoda Fotóiskola olyan gondolkodó fotográfusokat képez, akik nem csak a formára, hanem a tartalomra is odafigyelnek. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a legjobb felszerelés is csak eszköze és nem feltétele a jó kép készítésnek. A Tanoda Fotóiskola mögött nem egy fotós bolt áll, nálunk nem felszerelést, hanem tudást vásárolhatsz. A trendekkel ellentétben képzéseinken nem csak a digitális technika és színes fotográfia, hanem az analóg és a fekete-fehér technikák is jelen vannak a hozzájuk tartozó gondolkodásmóddal együtt.

Ha mindezek után sem vagy biztos abban, hogy nálunk van-e e helyed, nézd meg fotógalériánkat, ahol (csakúgy mint egész honlapunkon), Haladó és Haladó Pluszt végzett diákjaink kiállítási képeit találod.

Hogy mindenből a legjobbat kaphasd, a Tanoda Fotóiskolában minden témának megvan a saját fotóoktatója. Tanáraink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne csak jó fotósok legyenek, de képesek legyenek a tudás átadására is.

Bakonyi László

“Civilben” informatikai hálózatokkal foglalkozom, de a nagy szerelmem az a fotózás és annak tanítása. 10 éve használok DSLR-t és műszaki ember lévén alaposan kitapasztaltam minden csínját-bínját. A Tanodában a technikai alapokat oktatom, legfőképp gyakorlati formában. Igyekszem mindenki gépét kiismerni és elmagyarázni, legyen az bármilyen típusú is. Feltett szándékom, hogy mindenki alapismereteitől függetlenül, technikailag képzetten haladhasson tovább az “úton”./blockquote>

Hargitai Dávid

1993-ban kezdtem fotózni. 1996-ban végeztem el a MUOSZ fotóriporter szakát, ezt követően kezdtem el dolgozni fotós ügynökségeknek, hazai heti és havi magazinoknak. 2002-ben kezdtem fotózást tanítani, azóta több száz diák nőtt fel kezeim alatt. A Tanoda Fotóiskolát 2006-ban alapítottam.

Komlós Ádám

Középiskolás korom óta fényképezek. A Budai Rajziskola alkalmazott fotográfus képzése és elsősorban Lisztes Edina “fertőzött meg” a fotóművészettel. Tettem egy kanyart a MUOSZ képzésének keretében a fotóriporterség felé, de hamar rájöttem, hogy hozzám közelebb áll a konceptuális fotó, és ha már munka, akkor a stúdió. Dolgoztam asszisztensként ételfotós mellett, fényképeztem rendezvényen, esküvőn, készítettem divatanyagot, de alapvetően képzőművésznek tartom magam. A fotogram, kemogram és a camera obscura az igazi terep számomra. A fotó mellett festek, rajzolok, és dolgoztam szobrász dekoratőrként többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerének kivitelezésén.